MENIU

Emil Boc: Theodor Stolojan e primul pe lista pentru europarlamentare

Foto: NewsIn
Emil Boc a declarat că Monica Macovei se va Înscrie în PD-L şi va candida pe lista partidului la europarlamentare
G. Flutur: PD-L a finalizat 1.100.000 de semnături

Preşedintele PD-L Emil Boc a declarat luni că prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan este primul pe lista pentru europarlamentare.

Pe lista PD-L se mai află, în ordine, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu.

Astfel, Monica Macovei se va înscrie în PD-L şi va candida pe lista partidului la europarlamentare. "Este un câştig pentru România şi pentru PD-L că un om care s-a validat în viaţa publică ca şi independent merge mai departe", a spus Boc.

În cazul primilor cinci candidaţi de pe listă, principalul criteriu care a fost luat în calcul a fost notorietatea şi activitatea anterioară a candidaţilor.

Pentru următorii plasaţi pe poziţii eligibile a contat mai mult susţinerea filialelor din care provin. Astfel, arădeanul Iosif Matula are susţinerea organizaţiilor din regiunea de dezvoltare Vest, Sebastian Bodu a fost propus de pedeliştii bucureşteni, iar democrat-liberalii din regiunea Nord-Est l-au susţinut pe suceveanul Petru Luhan.

Tot pe locuri eligibile sunt Constantin Dumitriu (Galaţi), Oana Antonescu (Dâmboviţa), Elena Andronescu (Alaba), dar şi Rareş Niculescu.

Europarlamentarii Maria Petre şi Alexandru Nazare, dar şi fostul ministru al Integrării Ene Dinga se regăsesc pe listă, dar nu pe poziţii considerate eligibile. 

"Eu spun că este o formulă profesionistă, ce răspunde intereselor României de a avea la Bruxelles oameni care să reprezinte cu cinste, demnitate şi mult profesionalism interesele ţării în diversele structuri pe care Parlamentul European le are", a declarat Emil Boc. 

Vicepreşedintele partidului, Gheorghe Flutur a anunţat că  PD-L a obţinut 1.100.000 de semnături în favoarea candidaţilor la PE. Partidul a stabilit luni şi calendarul de precampanie, dar şi echipele judeţene care se vor ocupa cu campania electorală pentru Parlamentul European.

''Am avut criterii transparente care să îmbine personalitatea, experienţa oamenilor şi reprezentativitatea regională. Este acoperit intregul teritoriu cu candidaţi'', a spus Gheorghe Flutur.