MENIU

Emil Boc spune că "nu are habar" dacă Ridzi a demisionat

Foto: NewsIn
E. Boc: Din momentul în care autorităţile statului solicită începerea urmăririi penale împotriva unui ministru, în acea zi acel ministru va fi demis

Premierul Emil Boc, aflată într-o vizită în Ialomiţa, a declarat că "nu are habar" dacă Monica Iacob Ridzi a demisionat sau nu din funcţia de ministru şi că nu are de adăugat nimic la comentariile despre scandalul de la MTS.

Emil Boc a declarat, vineri, pe când se afla într-o vizită în Ialomiţa, că "habar nu are" dacă Monica Iacob Ridzi a demisionat sau nu din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, după ce unele posturi de televiziune au anunţat că Ridzi ar fi demisionat.

Potrivit unor surse, Ridzi nu şi-ar fi prezentat, totuşi, demisia.

De asemnea, întrebat de ziarişti dacă i-a cerut până acum demisia lui Ridzi, premierul Boc a spus că nu are nimic de adăugat la comentariile sale de până acum pe acest subiect. "Ce am avut de comunicat, am comunicat", a spus Boc.

Cu toate că  premierul s-a dovedit a fi "sărac" în comentarii în ceea ce priveşte întregul scandal în care este implicată Monica Iacob Ridzi, a ţinut să asigure că "din momentul în care autorităţile statului solicită începerea urmăririi penale împotriva  unui ministru, în acea zi acel ministru va fi demis". 

Totodată, premierul a precizat că aşteaptă finalizarea anchetelor judiciare în condiţiile în care, spune premierul, acestea "trebuie să-şi facă datoria potrivit principiului potrivit căruia nimeni nu este mai presus de lege".

Potrivit informaţiilor deţinute de Agenţia NewsIn, conducerea democrat-liberalilor intenţionează să o înlocuiască din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului pe Monica Iacob-Ridzi, indiferent dacă DNA va decide sau nu începerea urmăririi penale, în intenţia de a atenua deficitul de imagine încasat de partid în timpul scandalului "Zilele Tineretului".

Conform unor surse din PD-L, liderii partidului sunt hotărâţi să găsească un înlocuitor pentru Monica Iacob-Ridzi, chiar şi în eventualitatea în care procurorii de la DNA nu vor cere începerea urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului şi Sportului. Principalul motiv este că scandalul legat de finanţarea "Zilei Tineretului" a adus prejudicii prea mari de imagine partidului, iar păstrarea în funcţie a ministrului nu ar rezolva această problemă. 

Semnează PETIŢIA ONLINE Cotidianul.ro dacă vrei ca ministrul Monica Iacob-Ridzi să demisioneze

Mai multe articole despre:
demisie Emil Boc PD-L Monica Iacob Ridzi