MENIU

Emil Boc: Salariul de bază va deveni principalul element al câştigului salarial

Foto: NewsIn
Boc: Am discutat, în primă lectură, proiectul de lege privind salarizarea unică

Premierul Emil Boc a declarat pe 24 iunie că legea salarizării unice va reglementa salarizarea tuturor categoriilor de personal plătite din fonduri publice. Totodată, salariul de bază va deveni principalul element al câştigului salarial.

"Am discutat, în primă lectură, proiectul de lege privind salarizarea unică a personalului bugetar. Am făcut o trecere în revistă a respectării de către proiectul de lege a principiilor pe care le-am convenit. Proiectul de lege respectă principiile  pe care Guvernul le-a aprobat cu privire la cadrul de elaborare a legii de salarizare unică", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai precizat că legea reglementează salarizarea tuturor categoriilor de personal plătite din fonduri publice.

"Raportul dintre salariul minim pe economie şi salariul maxim de bază este pe un raport de 1 la 15, unde 1 reprezintă salariul minim brut pe economie, adică 600 de lei. Am redus acest decalaj care exista, uneori de la 1 la 50", a mai spus Boc.

Boc a mai declarat că salariul de bază va deveni principalul element al câştigului salarial şi se va realiza prin includerea în salariul de bază a unor sporuri care au un caracter general.

Mai multe articole despre:
salarii Emil Boc salarizare lege unică