MENIU

Emil Boc: Nimeni nu deţine soluţia unică la criză

Foto: NewsIn
Boc: Vom adapta setul de politici şi măsuri anti-criză din mers

Premierul Emil Boc a participat miercuri la lansarea documentului final "Guvernul Privat". Proiectul este o iniţiativă a Business Standard, care cheamă jucătorii din economia reală să discute despre priorităţile economice ale României.

"Venim după un an 2008 când, din nefericire, România  nu a reuşit să fructifice avantajul creşterii economice, o creştere economică de 7,8 la sută, de a fi putut pune în anul 2008 bani deoparte pentru vremuri mai dificile. În loc să punem bani deoparte, am cheltuit nu numai ce aveam de cheltui, dar am şi lăsat un deficit de5,2%", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai spus că trebuie găsite soluţii pentru a nu mai repeta greşelile.

"Nimeni nu deţine soluţia unică la criză. Vom adapta setul de politici şi măsuri anti-criză din mers pentru că va fi nevoie să facem ajustările necesare în funcţie şi de evoluţia economică internă şi de cea internaţională", a mai spus Emil Boc. 

Obiectivul Guvernului este ca, într-un interval rezonabil de timp, săîmbunătăţească ratingul de ţară, pentru că acest lucru va permite ofinanţare mai bună a economiei, a spus astăzi premierul EmilBoc.

"România are o problemă în acest momentcu ratingul de ţară. Din cauza deficitului de 5,2% în 2008,posibilităţile de finanţare sunt reduse şi foarte costisitoare. Toatălumea aşteaptă să vadă măsuri clare şi ferme din partea unui Guvernstabil", a mai adăugat Boc

Până acum, peste 150 de manageri de top, consultanti si reprezentanti ai societatii civile au participat la acest demers. La dezbaterea de astăzi au fost invitaţi, alături de premierul Boc, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, cel al Economiei, Adriean Videanu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, Florin Pogonaru, preşedintele RTC Group, Octavian Radu, George Mucibabici, presedintele Deloitte Romania si Dan Schwartz, managing partner Scot & Company, reprezentant AmCham.

Mai multe articole despre:
buget Emil Boc criză Guvern Privat