MENIU

Emil Boc îşi propune să transforme anul 2009 în "anul absorbţiei fondurilor europene"

Foto: Realitatea TV

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Suceava, că îşi propune să transforme anul 2009, dar şi următorii ani ai mandatului său, în "anul absorbţiei fondurilor europene", apreciind că România are "şansa istorică" de a beneficia de sume importante de bani din fonduri europene pentru modernizare.

Premierul Emil Boc şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga, au participat, joi, la Suceava, la o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiilor locale şi judeţene din Suceava, Botoşani şi Neamţ. Întâlnirea a avut loc în sediul Consiliului Judeţean Suceava.

Ministrul Dezvoltării a semnat la Suceava nouă contracte de finanţare pe fonduri prin Programul Operaţional Regional, în valoare totală de 56 milioane euro, dintre care cinci pentru judeţul Suceava, trei pentru judeţul Botoşani şi unul pentru judeţul Neamţ.

Cu această ocazie, premierul Emil Boc le-a transmis reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene că absorbţia fondurilor europene este unul dintre obiectivele principale ale Executivului. "România are şansa istorică de a se moderniza prin intermediul celor aproape 30 de miliarde de euro pe care îi avem la dispoziţie de la Uniunea Europeană. Dacă nu fructificăm aceşti bani, istoria are dreptul să ne condamne pentru că am ratat şansa de modernizare a acestei ţări", a spus Boc.

Şeful Guvernului a spus că fondurile europene vor putea fi accesate doar printr-un "efort de management" şi prin eliminarea "piedicilor birocratice" şi că în acest sens a fost înfiinţat un comitet interministerial care se va ocupa cu gestionarea absorbţiei fondurilor europene.

Boc a precizat că, din 22 decembrie 2008, au fost aprobate 311 proiecte pe fonduri europene, în valoare de 1,3 miliarde lei şi au fost semnate 111 contracte de finanţare, în valoare de 613 milioane lei.

Mai multe articole despre:
fonduri europene Emil Boc modernizare finanţare