MENIU

Emil Boc: "Aşa-i la români, dacă nu-i urmăreşti, nu-şi fac treaba"

FOTO: RTV

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, aflându-se în vizită la şantierul Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, că Ministerul Transporturilor a investit cel mai bine banii publici, Radu Berceanu replicându-i, în glumă, că dacă este lăudat se aşteaptă la o Comisie parlamentară de anchetă.

"Sunt aici pentru a sublinia că Ministerul Transporturilor este ministerul care a reuşit să investească cel mai bine banii publici pe lucrări de investiţii", a afirmat Emil Boc, aflat în vizită pe şantierul de construcţie a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti. "Ministerul Transporturilor se află la 50% în investiţiile din programul investiţional", a susţinut premierul. În acest context, Boc a anunţat că, la rectificarea de buget se vor aloca resurse financiare suplimentare pentru infrastructură, iar Ministerul Transporturilor va primi "peste 125 milioane euro suplimentari pentru a putea continua lucrările de inftrastructură".

"Vara aceasta infrastructura nu are vacanţă", a anunţat premierul, subliniind că pe şantierul de construcţie a Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti sunt prezenţi 650 de oameni care lucrează cu 400 de utilaje, în condiţiile în care la începutul anului "nu exista nimic". Boc şi-a exprimat speranţa că până la sfârşitul anului 2009, vor fi terminaţi 30 de km de autostradă la strat de binder, urmând ca anul viitor să se toarne ultimul strat, iar la sfârşitul lui 2010 "românii să poată circula pe această rută de autostradă".

Întrebat dacă va veni lunar pentru a verifica stadiul lucrărilor, Boc a răspuns că da, "bineînţeles". "Aşa-i la români, dacă nu-i urmăreşti, nu-şi fac treaba. Dacă ştiu că-i controlezi, se face treabă", a explicat premierul. Emil Boc şi-a exprimat speranţa că, poate când el şi ministrul Radu Berceanu îşi vor încheia mandatul, "în 2012", atunci "poate nu va mai fi nevoie să stăm cu lupa pe constructori".

Afirmaţiile premierului au fost întrerupte de remarca ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. "Dacă mă mai lăudaţi, o să am parte de o Comisie parlamentară de anchetă săptămâna viitoare", a comentat ministrul. "Să fie, să verifice, pentru că, din fericire, lucrurile se mişcă în materie de infrastructură", s-a arătat liniştit premierul.

Pe de altă parte, Boc a subliniat că rata şomajului se află "sub control", fiind de 6,3%, arătându-se convins că anul viitor vor fi resurse financiare suplimentare pentru  "suplimentare pentru modernizarea ţării". De asemenea, a asigurat că, în ceea ce priveşte Inspectoratul de Stat în Construcţii şi OSIM, "echipele de control se află în lucru".

Cât priveşte rectificarea bugetară, întrebat fiind dacă unor ministere le vor fi reduse fondurile la rectificare, premierul a răspuns că se vor lua în considerare rezultatele analizelor. "Vom face aceste ajustări şi în funcţie de cheltuielile făcute şi de modul în care au reuşit să cheltuiască şi banii pe investiţii. Vom face această analiză în şedinţa de guvern de miercuri", a conchis el.

Mai multe articole despre:
Radu Berceanu Emil Boc transporturi