MENIU

Emil Boc: Actualul guvern este o Coaliţie, ca în echipa naţională de fotbal. Fiecare îşi apără blazonul, dar lucrăm pentru binele ţării

Emil Boc: Actuala Coaliţie seamănă cu echipa naţională de fotbal
Foto: rtv

\"Actualul guvern este o Coaliţie, o coaliţie formată din două partide politice rivale, partide care îşi apără blazonul politic, fie el de stânga, fie el de dreapta, ca jucătorii de la echipa naţională. Chiar dacă în campionatul intern, jucătorii sunt rivali şi au orgolii, în echipa naţională joacă pentru binele echipei, aşa cum actualul guvern s-a format pentru binele ţării\", a explicat premierul Emil Boc parteneriatul PSD-PD-L.

Premierul Emil Boc a explicat, la postul B1 TV, modul în care legea salarizării unice va modifica salariile de la stat.

"Dacă în prezent, avem un raport între salariul minim şi salariul maxim de la stat de unu la 75 sau chiar de unu la 100, legea salarizării unice va îngheţa salariile bugetarilor de lux, ca raportul să devină în câţiva ani de unu la 15", a spus Emil Boc.

Emil Boc a detaliat şi proiectul "Prima Casă", al guvernului.

"Proiectul nostru solicită cel puţin 5% avans, nu 20% sau 30% cât solicitau băncile până acum pentru un credit ipotecar, iar guvernul va garanta 60.000 de euro în cadrul unui credit ipotecar", a declarat Emil Boc.

În schimb, premierul a anunţat că dacă cel care a solicitat creditul ipotecar nu mai poate plăti creditul, "statul va deveni proprietar, nu banca, pentru că statul garantează 80% din investiţie".

Citeşte şi Emil Boc: Guvernul va sprijini familiile si persoanele care vor să-si achiziţioneze prima locuinţă