MENIU

Emil Boc a discutat sâmbătă cu miniştrii Cabinetului despre reorganizarea agenţiilor guvernamentale

Foto: RTV

Premierul Emil Boc a discutat sâmbătă cu şase miniştri ai Cabinetului, despre planul de restructurare a agenţiilor guvernamentale. La discuţiile de sâmbătă au participat Transporturile, MApN, MTS, Sănătatea, Agricultura şi Comunicaţiile. Scopul acestor întâlniri este ca, până pe 14 august, proiectul de lege prin care se va înjumătăţi numărul agenţiilor publice să fie gata de aprobare.

La discuţiile de sâmbătă au luat parte şi secretari de stat, potrivit comunicatului remis, vineri, de Guvern. Potrivit aceluiaşi comunicat, premierul a avut deja discuţii pe tema restructurării agenţiilor cu miniştrii Culturii şi Cultelor, Finanţelor, Dezvoltării şi IMM-urilor.

"Vineri, sâmbătă şi duminică mă voi întâlni, punctual, cu fiecare ministru care are în subordine structuri şi agenţii şi vom discuta în detaliu fiecare agenţie, structură, pentru a reglementa cadrul legal, dar cu asistenţa Ministerului Finanţelor şi a Ministerului de Justiţie, astfel încât, pe 14 august, să avem finalizat şi acest proiect de lege care va viza reformarea şi restructurarea tuturor agenţiilor", a asigurat primul ministru, miercuri, nuanţând, totodată, necesitatea existenţei "unui singur act normativ care să reglementeze funcţionarea şi reorganizarea tuturor acestor agenţii guvernamentale, după care vom lua decizia promovării lui la Parlament".

În urma şedinţei de Guvern de miercuri, s-a decis ca, pentru o parte dintre agenţiile guvernamentale să se aplice desfiinţarea, pentru altă parte să se aplice desfiinţarea prin trecerea lor în structura ministerelor, dar şi comasarea, în cazul altora, într-o formă riguroasă, prin preluarea, într-una singură, a două sau trei structuri existenţe în momentul de faţă, a anunţat premierul Emil Boc.

Mai multe articole despre:
guvern reforma Emil Boc restructurare