MENIU

Emil Boc a acuzat parlamentarii PSD-PNL că blochează Legea pensiilor

Foto: NewsIn
Emil Boc: Coaliţia PSD - PNL a decis să blocheze reforma pensiilor

\"Depunerea moţiunii de cenzură este un mod de a bloca Legea pensiilor. Coaliţia PSD - PNL a decis să blocheze reforma pensiilor\", a declarat premierul Emil Boc la începutul discursului său în Parlament.

Premierul Emil Boc a acuzat parlamentarii PSD şi PNL că s-au "fofilat" faţă de proiectul legii pensiilor şi au iniţiat moţiunea "11 împotriva României" că să blocheze Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea unică a pensiilor. PSD şi PNL "vor să păstreze privilegiile parlamentarilor", a mai spus Boc.  

Boc a invocat un sondaj de opinie realizat de CSOP din care rezultă că 81% dintre români doresc ca pensiile să fie calculate în funcţie de contribuţia plătită.

"Dumneavoastră sunteţi împotriva a 81% dintre românii din această ţară. (...) Trebuia să acceptaţi angajarea răspunderii (pe Legea pensiilor n.r.) şi să discutăm pe această lege. V-aţi fofilat şi aţi inventat altă procedură pentru a nu da piept cu legea care vă înlătură privilegiile. Acest drum al eliminării pensiilor parlamentarilor nu va putea fi oprit de dumneavoastră, pentru că nu vă vor permite oamenii. Întrebaţi-i pe cei din colegiu (colegiul uninominal n.r). Câţi au asemenea pensii ca dumneavoastră? Este corect să le menţineţi? (...) Când va creşte nivelul de trai al tuturor românilor va veni şi rândul parlamentarilor să aibă o pensie mai bună", le-a transmis premierul parlamentarilor opoziţiei.

Boc a spus că veniturile membrilor Guvernului şi ale parlamentarilor sunt cu mult peste salariul mediu din România şi s-a întrebat retoric de ce trebuie menţinute "pensiile de lux în vremuri grele".

Premierul a dus cu el proiectul Legii pensiilor şi a anunţat din nou că Guvernul pe care îl conduce intenţionează să-şi asume răspunderea pentru Legea pensiilor. "Ori trece legea pensiilor, ori plecăm acasă", a spus Boc, care a completat că România nu-şi permite să plătească parlamentarilor pensii de lux.

Concentrat la discursul pe care îl susţinea în faţa parlamentarilor, Emil Boc a făcut o gafă. Dorind să vorbească despre colegii săi de partid care au propus eliminarea pensiilor parlamentarilor, Emil Boc a greşit spunând "colegii mei de la PSD", apoi s-a corectat "... de la PD-L" şi a râs.

Plenul Parlamentului a dezbătut şi a votat cu 258 voturi pentru moţiunea de cenzură "11 împotriva României!", iniţiată de PNL şi UDMR, cu semnăturile a şapte deputaţi PSD.  Guvernul Boc II este primul cabinet demis, în 20 de ani, prin moţiune.