MENIU

Elţîn s-ar fi îmbătat în timpul unei vizite în SUA şi ar fi ieşit în chiloţi în faţa Casei Albe

Foto: bbc.co.uk

O vizită la Washington a lui Boris Elţîn a fost pe punctul de a se sfârşi printr-un incident diplomatic, după ce liderul rus a fost găsit beat, în chiloţi, în faţa Casei Albe, încercând să oprească un taxi pentru a se duce să cumpere pizza.

În noaptea următoare, preşedintele rus a fugit de gărzile sale de corp, a ieşit din clădirea unde era cazat şi s-a dus la subsol, unde a fost confundat iniţial cu un intrus de către serviciile secrete americane, povesteşte Bill Clinton într-o carte scrisă de biograful său, Taylor Branch.

Elţîn era cunoscut pentru jovialitatea sa şi pentru faptul că nu îi displăcea alcoolul.

Cartea intitulată "The Clinton Tapes: Wrestling History with the President", care va fi publicată săptămâna viitoare, face referire şi la un conflict "exploziv" între Clinton şi Al Gore, după ce vicepreşedintele său a pierdut alegerile din anul 2000 în faţa lui George W. Bush. Cei doi ar fi discutat timp de două ore, iar Gore i-a spus preşedintelui că a pierdut din cauza comportamentului său scandalos. 

Singurul incident asupra căruia Clinton a refuzat să dea detalii este cel legat de Monica Lewinsky. Fostul preşedinte s-ar fi limitat să spună că a cedat sub presiunea politică şi personală. 

Mai multe articole despre:
Bill Clinton Boris Elţîn