MENIU

Elevii s-au întors marţi la şcoală, iar pentru mulţi dintre ei încep evaluările

Foto: satu-mare.ro

Odată cu sărbătoarea de Paşte, vacanţa de primăvară a şcolarilor s-a sfârşit. Marţi, elevii au intrat înapoi în sălile de clasă şi pentru mulţi dintre ei începe febra evaluărilor.

Primii care se vor confrunta cu evaluări în al doilea semestru sunt elevii de gimnaziu. Pe 29 aprilie încep tezele unice. Prima probă este cea la limba şi literatura maternă, urmează Limba şi literatura română pe 5 mai, iar pe 13 mai, proba la matematică. Elevii claselor a opta vor mai avea de trecut în plus şi un examen la istorie sau geografie, în funcţie de opţiune.

Şi anul acesta, absolvenţii de gimnaziu sunt admişi la liceu pe baza opţiunilor evaluate de calculator. Prima sesiune de repartizare începe imediat după încheierea anului şcolar. Între 18 şi 25 iunie se completează opţiunile, iar pe 4 iulie vor fi afişate rezultatele. Pentru cei care nu sunt repartizaţi din prima într-un liceu, mai sunt două sesiuni în luna iulie. Pentru absolvenţii de liceu, examenele încep în a doua jumătate a lunii iunie.

Bacalaureatul va cuprinde, ca şi anul trecut, trei probe orale – limba maternă, limba română şi o limbă modernă la alegere şi patru probe scrise şi practice. Liceenii respinşi vor mai avea o şansă în luna august.

Iar după atâtea examene e binevenită o pauză. Vacanţa de vară va începe pe 13 iunie.

Mai multe articole despre:
elevi educaţie bacalaureat vacanţă examene evaluări