MENIU

Elena Udrea: Vom încerca să dăm drumul proiectelor de infrastructură în turism

Foto: prezentonline.ro
Ministrul Turismului a amintit intenţia de a construi nişte centre balneare şi turistice în judeţele Harghita şi Covasna

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat vineri, la conferinţa de presă de la Sfântu-Gheorghe, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale din Covasna şi Harghita, că Ministerul va încerca să dea drumul câtorva proiecte care ţin de investiţii în infrastructură specifică turismului.

"Am discutat cu colegii din cele două judeţe şi am decis ca, în perioada următoare, să continuăm seria întâlnirilor şi să încercăm să dăm drumul câtorva lucrări. Mă refer la cele pe care le vom putea finanţa imediat", a declarat Elena Udrea.

Ministrul Turismului a amintit  intenţia de a construi nişte centre balneare şi turistice în judeţele Harghita şi Covasna.

Joi, Udrea a declarat că 50 de milioane de euro din bugetul Ministerului  sunt destinate unor investiţii în infrastructura specifică de turism, iar câteva proiecte sunt în Harghita şi în Covasna, suma pentru cele două judeţe fiind de câte 10 milioane de euro.

Aceste centre balneare vor fi construite din bugetul de stat şi vor oferi structură de cazare, centru balnear propriu-zis şi de welness. La Praid şi Covasna, centrele balneare vor fi construite din temelie, în timp ce la Tuşnad este vorba de transformarea Casei de Cultură în centru balnear.