MENIU

Elena Udrea: Ministerul Turismului promovează doar destinaţii turistice

Udrea: Avem 49 de proiecte în lucru
Udrea: Ministerul Turismului doar promovează destinaţii turistice
foto: NewsIN

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat joi că bugetul instituţiei este de 0.06% din PIB. 41 de milioane sunt pentru promovare, dar au fost cheltuite aproximativ 13 milioane, a explicat Udrea care a subliniat că Ministerul nu are bani de publicitate a acţiunilor, promovează doar destinaţii turistice.

"Bugetul Ministerului este 0,06% din PIB. Fondul de promovare din bugetul Ministerului este de 41.690.000 de lei, adică 12% din buget.  Avem în total 49 de proiecte incluse în patru subprograme naţionale: schi în România, dezvoltarea turismului balnear, dezvoltarea turismului în Delta Dunării şi pe litoral şi dezvoltarea infrastructurii în zona montană înaltă. Acestea au fost propuse de 20 de consilii locale şi 29 de consilii judeţene", a spus ministrul Turismului, Elena Udrea, la bilanţul pe şase luni a activităţii ministerului. 

Udrea a anunţat demararea strategiei pentru dezvoltarea turismului ecologic şi a turismului balnear. 

Elena Udrea a dorit să clarifice modul în care sunt cheltuiţi banii instituţiei: "Ministrul Turismului nu are cheltuieli de publicitate a acţiunilor ministerului sau a acţiunilor ministrului. Ministerul Turismului nu desfăşoară campanii de publicitate legate de acţiunile lui, doar promovează destinaţii turistice". 

Printre acţiunile de promovare a României, ministrul a menţionat faptul că ţara noastră a fost prezentă la 49 de târguri de turism, printre care cel mai mare târg de turism din lumea arabă, din Dubai.