MENIU

Elena Udrea afirmă că există dispute pentru comisionul tichetelor de vacanţă

Foto: NewsIn

Ministrul Turismului Elena Udrea a declarat, sâmbătă, că, până în prezent, au fost eliberate câteva zeci de mii de tichete de vacanţă, iar problema care există este legată de disputele dintre operatorii de turism, entităţile emitente şi liderii de sindicat, pe comisionul pentru aceste tichete.

"Sunt mulţumită că ministerul a reuşit să aducă aceste tichete de vacanţă. Ele sunt pe piaţă, se cumpără. Încă nu sunt foarte bine mediatizate, încă nu se ştie că pot fi achiziţionate şi mai e o problemă, care m-a nemulţumit şi sper să se rezolve: există o dispută, o competiţie între operatrii de turism, entităţile emitente şi hotelieri pe comisionul care se practică în aceste tichete", a declarat Elena Udrea.

Ministrul Turismului a subliniat că ordonanţa tichetelor de vacanţă a fost promovată pentru a sprijini dezvoltarea turismului şi a veni în întâmpiarea şi avantajul angajaţilor. "Dacă tot au reuşit să obţină ceva în plus, prin aceste tichete, cred că nu trebuie să întindă coarda şi să-şi tempereze tentaţia, de altfel firească, de a câştiga cât mai mult", a adăugat ea, referindu-se la disputele pe comisioane.

Elena Udrea, a inaugurat, sâmbătă, la Sf. Gheorghe, cea de-a şaptea ediţie a concursului gastronomic "Parada Cârnaţilor" şi i-a anunţat pe participanţii la acest eveniment că ministerul s-a ţinut de promisiunile făcute faţă de Covasna şi Harghita, la care participă 70 de echipe de concurenţi. Cu această ocazie, ministrul a anunţat că şi-a respectat de a-şi angaja un consilier turistic pentru zona Covasna-Harghita, acesta fiind Olosz Szabolcs, dar şi pe cele referitoare la alocarea unor fonduri pentru dezvoltarea turistică a zonei. Ea şi-a manifestat speranţa ca turimul de eveniment să fie organizat cât mai des, aici şi în toată ţara, şi astfel să crească potenţialul turistic.Elena Udrea s-a plimbat printre invitaţi, a fost servită cu palincă şi s-a întreţinut cu membrii echipelor participante la concurs.

Din Sf. Gheorghe, Covasna, Elena Udrea urmează să plece în judeţul Harghita, unde va participa la o acţiune de ecologizare în zona lacului Sf. Ana.
Mai multe articole despre:
Elena Udrea dispute comision tichete de vacanţă