MENIU

Elena Udrea acuză: Un serviciu din subordinea MAI se implică în lupta politică

foto: NewsIN
Udrea: Şansele lui Geoană în cursa pentru Cotroceni sunt nule
Udrea: Pe domnul Nica am putea să-l schimbăm eventual pentru faptul că un serviciu de informaţii din subordinea dânsului se implică în bătălia politică

Acuzaţii grave lansate de Elena Udrea. Ministrul Turismului susţine că un serviciu din subordinea MAI se implică în lupta politică. Afirmaţia a fost făcută la Şcoala de vară a democrat-liberalilor. Udrea mai spune că acesta este un motiv serios pentru o eventuală schimbare a ministrului Dan Nica, însă PD-L nu s-a gândit la această opţiune. Udrea a mai acuzat PSD că rămâne la guvernare doar pentru "a avea acces la resurse".

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat la şcoala de vară a PD-L că "singura motivaţie pentru care PSD mai stă în Guvern este accesul la resurse" şi că asumarea răspunderii Guvernului trebuie să fie un test pentru PSD. Udrea spune că în Parlament există o altă majoritate decât coaliţia, şi anume PSD - PNL.

"În timp ce PD-L se ocupă de guvernare, se ocupă cu adevărat de reforme, PSD a trecut cu arme şi bagaje alături de PNL (...) În acest moment, nu mai avem o coaliţie reală, iar testul asumării răspunderii pe legile reformei în Parlament va fi testul acestei Coaliţii. PSD va trebui fie să-şi asume aceste reforme, fie să plece de la guvernare. Dacă vor încerca să amâne la nesfârşit dezbaterea, aşa cum putem presupune că vor s-o facă, este un semnal că vor să treacă aceste reforme", a declarat Udrea.

Elena Udrea a reluat teza că, în Parlamentul, "PSD stă alături de PNL împotriva PD-L"

" (PSD, n.r.) stă în Guvern, prefăcându-se preocupaţi de soarta ţării, prefăcându-se preocupaţi de nevoia de a trece România prin această criză economică, în realitate singura motivaţie pentru care PSD mai stă în Guvern este accesul la resurse. Accesul la resursele financiare necesare campaniei lor şi accesul la resursele umane. Foarte mulţi dintre dumneavoastră sunteţi aleşi locali, ştiţi ce se întâmplă în teritoriu în acest moment: se schimbă şefii poliţiei, se schimbă directorii de şcoli, se schimbă cei care lucrează la Romsilva. Toţi cei care pot avea putere în teritoriu sunt schimbaţi de către PSD, acolo unde ei gestionează domeniile, şi mă refer la Interne, Educaţie, Agricultură, în ideea de a-şi crea o structură cu care să se lupte în campania electorală", a detaliat Udrea.

Udrea: Un serviciu de informaţii din subordinea lui Dan Nica se implică în bătălia politică

Ministrul Turismului a comentat şi declaraţia liderilor PSD, potrivit căreia PD-L ar urmări schimbarea ministrului de Interne, Dan Nica.

"Pe domnul Nica, sigur că am putea să-l schimbăm eventual pentru faptul că un serviciu de informaţii din subordinea dânsului se implică în bătălia politică, dar, mă gândesc, grija aceasta pe care şi-a manifestat-o PSD, cum că am intenţiona să-l schimbăm pentru a putea fura alegerilor, cumva vine din faptul că ei asta fac? De-asta conduc ei MAI, ca să încerce să fure alegerile?", a întrebat retoric Udrea. 

Udrea: Şansele lui Geoană la preşedinţie sunt nule

Elena Udrea i-a acuzat în discursul său de la Şcoala de Vară a tinerilor din PD-L pe consultanţii americani ai PSD că nu au în vedere interesul naţional, ci doar "creşterea şanselor lui Geoană ale cărui şanse la preşedinţie sunt nule". 

Elena Udrea: PSD şi PNL se folosesc de "strategii specifice lumii interlope" în campania electorală

"Toată această bătălie care nu are nimic în comun cu interesele turismului românesc se duce cu arme de tip mafiot, se duce cu strategii specifice lumii interlope. Metodele folosite de PSD şi PNL sunt străine de cele folosite în mod obişnuit într-o campanie electorală", a mai spus Udrea care a atenţionat că "riscăm să nu mai existe statul de drept în România în condiţiile în care PSD şi PNL, prin votul lor în Parlamentul României, au ajuns să decidă ei ce este legal şi ce este ilegal".

Elena Udrea a vorbit şi despre legea electorală pe care a catalogat-o drept "proastă, făcută de şmecheri din PNL cu sprijinul lui Hrebenciuc a făcut ca în Parlamentul României să ajungă cei care au ieşit pe locul trei, patru şi care pretind astăzi că reprezintă pe cineva. Oamenii ăştia nu reprezintă pe nimeni, se reprezintă doar pe ei înşişi şi partidele lor care le dau mandatul de a muta lupta electorală la orice nivel". "Una din metodele folosite de PSD este, mai nou, aceea a comisiilor de anchetă care nu anchetează nimic conform cu regulamentul Camerei, ci pur şi simplu fabrică dosare penale. Nu contează că la un moment dat se va pronunţa o instanţă cum este parchetul, până atunci discreditează un ministru", a mai spus ministrul.