MENIU

Elena Băsescu nu este bine văzută de presa străină

FOTO: NewsIn

Comentarii dure făcute de un post de televiziune german cu privire la alegerile din România. Jurnalişti germani afirmă că, citez, "alegerile din România au fost oricum, numai curate nu. În timp ce PSD recurge, după toate aparenţele, la cumpărarea de voturi, EBA, o fiică a preşedintelui cu experienţă politică destul de modestă se poate baza pe organizaţiile de partid ale tatălui său ca să intre în Parlamentul European."

Ziariştii români cunoscuţi, notează ARD au demonstrat că "Tăticul face totul posibil". Articolul afirmă că "pentru fiica preşedintelui s-a pus în mişcare o maşinărie de partid gigant''. Dându-se drept reprezentanţi de la centru ai partidului lui Traian Băsescu, relatează postul german, jurnaliştii români au sunat la mai multe filiale judeţene ale PDL.

Aşa au aflat de la şefa de campanie din Satu Mare că referitor la Elena, totul va decurge conform planului: că fiecare organizaţie locală şi-a ales persoanele de încredere care o vor vota. Colegii din presa română, notează ARD, au primit asigurări şi de la filiala PD-L Vrancea că pentru EBA e totul aranjat. "S-a vorbit cu fiecare preşedinte de organizaţie. Ei trebuie să aibă la fiecare secţie de votare cel puţin 10 voturi pentru Elena"

Jurnaliştii germani trag concluzia că din cele 17 mii de secţii de votare din România s-au strâns voturi suficiente, ca EBA să poată intra în Parlamentul European. Despre fiica preşedintelui, ARD observă că tânăra ''mai are încă de învăţat la capitolul parcatul Jeep-ului mare. Oricum de apreciat, notează ziariştii, EBA, ''mai degrabă stridentă decât frumoasă'' a avut ''o carieră fulminantă, de la podiumul de modă, la şefia organizaţiei de tineret a partidului prezidenţial şi până în Parlamentul European.''

EBA este vedetă şi în ziarul Irish Times. ''Fost fotomodel cu jumătate de normă notează publicaţia, fiica preşedintelui Traian Băsescu este mai cunoscută în România pentru distracţie decât pentru politică'' apreciază publicaţia. 

Şi Agenţia France Press, comenta marţi într-un material cu titlul ''Elena Băsescu - de la fetiţa lui tata, la eurodeputat'', că EBA a s-a remarcat rapid la paradele de modă datorită siluetei şi figurii de păpuşă Barbie, varianta brunetă. Şi că ''ieşirile nocturne în cluburile din capitală şi trăznăiile sentimentale au transformat-o rapid într-o Paris Hilton a Carpaţilor''.