MENIU

Electrica ar mai putea disponibiliza încă 200-300 angajaţi, dacă va scădea consumul de electricitate

Foto: Realitatea TV

Electrica ar mai putea disponibiliza încă 200-300 angajaţi, dacă va scădea consumul de electricitate, în afară de cele 1.700 persoane disponibilizate în ianuarie 2009, a declarat pentru preşedintele executiv al Federaţiei Univers, Dumitru Chiriţă.

"În luna mai vom analiza evoluţia pieţei. Dacă va mai scădea consumul de energie electrică, s-ar putea să mai disponibilizăm încă 200-300 de angajaţi, în afară de cele 1.700 persoane disponibilizate (10% din personal) în ianuarie", a explicat Dumitru Chiriţă.

În medie, pe primele trei luni din acest an, consumul de energie electrică a scăzut cu 7,2%, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, a precizat directorul general adjunct al transportatorului naţional de electricitate, Transelectrica, Octavian Lohan.

În prezent, compania are 15.000-16.000 angajaţi.

Electrica este societate cu capital integral de stat, aflată în subordinea Ministerului Economiei.

Prin filialele de distribuţie şi cele de furnizare din Transilvania şi Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum şi prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveşte aproximativ 5 milioane clienţi.

Mai multe articole despre:
Electrica energie electrică disponibilizări