MENIU

Eduardo revine cu o "dublă" la Arsenal, la un an după fractura de tibie din partida cu Birmingham - VIDEO

Foto: Daily Mail

Atacantul croat Eduardo a marcat luni seară două goluri pentru Arsenal în meciul câştigat cu 4-0 în faţa lui Cardiff City, în "16"-imile Cupei Angliei, iar jucătorul spune că nu se aştepta să fie într-o formă atât de bună după ce a fost indisponibil un an. Eduardo a fost accidentat grav de Martin Taylor, jucătorul lui Birmingham, într-o partidă din Premier League, în urmă cu 12 luni.

"Este cea mai bună zi din viaţa mea. A fost un moment foarte special, foarte emoţionant. Am celebrat prin sărutarea verighetei, deoarece soţia, fiica şi familia mea m-au susţinut în tot acest timp", a afirmat Eduardo, care a înscris contra lui Cardiff în minutele 20 şi 60 (penalty). După cea de-a doua reuşită, Eduardo s-a îndreptat spre banca de rezerve a lui Arsenal şi l-a îmbrăţişat pe fizioterapeutul Tony Colbert.

Vezi primul gol al lui Eduardo din partida Arsenal - Cardiff

Vezi cea de-a doua reuşită a lui Eduardo în meciul cu Cardiff

"Sunt foarte bucuros pentru el. A fost extraordinar să revină cu două goluri, aproape la fel ca un nou debut pentru el la Arsenal", a declarat Arsene Wenger, antrenorul "tunarilor". "E o recunoştinţă faţă de munca pe care Colbert a depus-o, care în ultimul an a stat mai mult timp cu Eduardo decât cu soţia sa, aşa că merită cu prisosinţă această îmbrăţişare. Fizioterapeuţii şi doctorii de la club au depus o muncă extraordină cu jucătorul", a explicat Wenger gestul lui Eduardo. Celelalte goluri ale lui Arsenal în partida cu au fost reuşite de Bendtner (34) şi Van Persie (89).

Eduardo a revenit pe teren după o pauză de un an în meciul amical pe care Croaţia l-a câştigat în faţa României, iar partida din "16"-imile Cupei Angliei a fost primul meci oficial jucat pentru Arsenal după ce a suferit o fractură în luna februarie a anului trecut.

Vezi intrarea criminală a lui Taylor asupra lui Eduardo, în partida de acum un an, Arsenal - Birmingham

Prin victoria cu 4-0 în faţa lui Cardiff City, Arsenal s-a calificat în optimile Cupei Angliei, unde va întâlni pe Burnley, club din liga secundă.

Mai multe articole despre:
revenire accidentare Arsenal Birmingham Eduardo