MENIU

Edilii Capitalei cheltuiesc 500.000 de euro pe o platformă de skatebord în parcul Tineretului

Foto: ichallengeyou.wordpress.com

Municipalitatea bucureşteană, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, va cheltui peste două milioane de lei pentru amenajarea unei platforme rectangulare de skatebord în parcul Tineretului, potrivit unui anunţ de participare postat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Platforma va fi construită pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, în zona de nord a Parcului Tineretului, la circa 250 metri de intrarea principală, şi va fi folosită inclusiv în competiţii oficiale.

Platforma va avea două etaje, legate de o scară, şi o balustradă specială. Lângă platformă vor fi bănci de lemn, dar şi arbori de dimensiuni mari, care vor asigura umbra în zilele de vară.

Edilii mai promit că toată zona va beneficia de o instalaţie de nocturnă, iar amplasarea becurilor va fi făcută astfel încât să poată fi făcute jocuri de lumini şi umbre, cu ajutorul volumelor geometrice din beton.

În aceeaşi zonă din parc, vor exista şi blocuri de beton unde iubitorii de graffiti îşi vor putea exersa talentul în deplină legalitate.  

Amenajări pentru skatebord nu sunt singurele investiţii plănuite de edili în parcul Tineretului. Potrivit proiectelor lui Sorin Oprescu până în 2012, în parc va fi construit un pavilion special pentru păsări, un castel cu derdeluş, o fântână arteziană şi un complex Aqua Land.