MENIU

EcoAssist îi invită pe bucureşteni să colecteze selectiv doze din aluminiu

Foto: mataliat.ro

Asociaţiile EcoAssist şi Alucro organizează pe 18 iulie campania Marea Redozare, la care bucureştenii sunt invitaţi să oprească dozele din aluminiu după consumarea conţinutului şi să vină cu cel puţin 25 în Parcul Tineretului, pentru a se înscrie la tombola cu premii.

"Foarte important de reţinut este faptul că dozele din aluminiu sunt numai cele inscripţionate ALU. Conservele de peşte, pateu, bulion, porumb, mazare sau orice alte alimente, inscripţionate ACC sau FE, nu sunt confecţionate din aluminiu şi nu vor fi primite în cadrul acestui eveniment", se mai arată în comunicat.

Premiile ce pot fi câştigate sunt o cameră video, un sistem de navigaţie auto şi o ladă frigorifică plină cu bere şi sucuri. Organizatorii evenimentului îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi în Parcul Tineretului, la intrarea dinspre liceul Şincai, între orele 11:00 - 15:00.

Campania are drept obiectiv informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la utilizarea eficientă a resurselor naturale, aluminiul fiind 100% reciclabil. Prin iniţiativa organizatorilor se doreşte protejarea mediului înconjurător, precum şi economisirea resurselor şi a energiei.