MENIU

Ecaterina Andronescu: Vom face înlocuiri în învăţământ acolo unde chiar este nevoie

Foto: NewsIn
Ecaterina Andronescu: În inspectoratele şcolare vreau să am o echipă cu care să creştem performanţa sistemului

Ministrul Educaţiei a declarat că, în învăţământ, se vor face înlocuiri doar unde este nevoie, subliniind că în ordonanţa deconcentratelor nu se spune nimic despre demiterea directorilor de şcoli.

"De la preluarea mandatului am avut probleme în teritoriu cu inspectorii generali, care, una transmitem de la Bucureşti şi alte spun ei în şcoli. Aş vrea ca sistemul să funcţioneze performant. Nu înlocuim pe criterii politice, cu neprofesionişti. Nu trebuie să se sperie domnul Orban că vom înlocui profesioniştii cu politrucii. Nu este cazul", a declarat Ecaterina Andronescu.

"Despre directorii de şcoală nici nu se face discuţia în ordonanţă, iar în inspectoratele şcolare vreau să am o echipă cu care să creştem performanţa sistemului. Acestea sunt criteriile după care mă ghidez", a precizat ministru Educaţiei, ca răspuns la declaraţia lui Ludovic Orban, şi anume că vor fi schimbaţi toţi directorii de şcoli şi inspectorii şcolari generali.

Ecaterina Andronescu a afirmat că nu şi-a propus să facă tabula rasa, ci că vrea doar să facă înlocuirile unde nu funcţionează.

"Nu facem schimbări de dragul schimbărilor, ci doar acolo unde este necesară creşterea performanţei", a mai spus Andronescu.

Sute de directori, din toată ţara, de la Garda Financiară, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau şcolari din unităţile deconcentrate vor fi demişi până vineri  (24 aprilie 2009 - n.r.) seară, când expiră termenul de înştiinţare de către autorităţi, potrivit ordonanţei deconcentratelor, adoptată miercuri de Guvern. 

Ludovic Orban este însă de părere că aceste posturi vor fi ocupate politic.

"Este clar politică- scopul de a da afară şi de a-i înlocui cu reprezentanţi ai PD-L şi PSD care să nu dea examen (...) Ordonanţa de urgenţă nu prevede niciun fel de concurs", a declarat Ludovic Orban.