MENIU

Ecaterina Andronescu: Universităţile pot evalua singure modul în care absolvenţii de la Spiru Haret şi-au primit diplomele

Ecaterina Andronescu: Absolvenţii de la Spiru Haret îşi pot rezolva problemele singuri
Foto: wordpress.com

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru REALITATEA.NET că universităţile care primesc absolvenţi de la Spiru Haret, la master sau doctorat, pot evalua, după reguli proprii, modul în care aceştia şi-au obţinut diplomele.

Andronescu susţine că problemele absolvenţilor de la Spiru Haret mai pot fi rezolvate acum numai prin justiţie, sau prin resusţinerea examenului de licenţă la alte Universităţi.

Reprezentanţii Spiru Haret continuă să declare că diplomele trebuie recunoscute şi că nu este nimic anormal în modul în care s-a susţinut examenul de licenţă.

În timp ce Spiru Haret şi Ministerul Educaţiei se războiesc, vieţile studenţilor absolvenţi de la Spiru sunt date peste cap. O tânără licenţiată la Spiru Haret a fost acceptată la master în cadrul SNSPA, pentru a fi refuzată după puţin timp.

Absolvenţii povestesc de cazuri în care comisia Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Spiru Haret a susţinut examen de licenţă pentru absolvenţi din cadrul facultăţii de Relaţii Internaţionale. În ochii universităţilor de stat, promoţia 2009 a acestei facultăţi are aceeaşi problemă.

\"Adeverinţele de licenţă sunt înscrise la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, iar pe data de 14 iulie această facultate nu mai există pentru că se numeşte Facultatea de Sociologie şi Psihologie. Nici Asistenţă Socială nu are treabă cu Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, nici Sociologie şi Psihologie nu au vreo legătură\", povestesc fostele studente ale Universităţii Spiru Haret.

Ministrul Educaţiei declară că fiecare Universitate are dreptul să evalueze modul în care au fost licenţiaţi viitorii masteranzi.

Mai multe despre soluţia Ecaterinei Andronescu la această situaţie puteţi afla la REALITATEA.NET MAGAZIN.

Tot la REALITATEA.NET MAGAZIN puteţi afla despre salina artificială din inima poluării, Capitala. Un tânăr aduce sare tocmai de la Slănic pentru a ne uşura viaţa în cel mai poluat oraş european.

REALITATEA.NET Magazin, prezentată de Ionel Lespuc, vă aduce în fiecare săptămână cele mai interesante ştiri de pe portalul REALITATEA.NET şi reportaje în exclusivitate.