MENIU

Ecaterina Andronescu: În învăţământ e greu să admiţi lipsa de performanţă

Foto: NewsIn
Ecaterina Andronescu: Nu am văzut subiectul, dar i-am întrebat pe copii şi au spus că este uşor

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pe 7 mai, la ieşirea din Şcoala nr. 3, unde a vrut să se asigure asupra bunei desfăşurări a tezei unice, că într-o meserie cum sunt cele din învăţământ este greu să admiţi lipsa de performanţă.

În legătură cu criticile adresate de preşedintele Traian Băsescu profesorilor slab pregătiţi, Ecaterina Andronescu a spus că "în această meserie, spre deosebire de altele, e greu să admiţi lipsa de performanţă".

"Dacă într-o altă meserie prelucrezi o piesă şi dai un rebut, te costă, dar poţi să remediezi. Aici, lucrurile sunt iremediabile pentru că formarea unui om este foarte greu ajustabilă ulterior", a mai spus Andronescu.

Aceasta mai spus, la ieşirea din Şcoala nr. 3, că aceasta este cea de-a cincea şcoală pe care a vizitat-o joi şi că în toate sălile de clasă profesorii au fost la supraveghere.  

"Sunt copii în bănci, fără emoţii. În toate sălile de clasă profesorii erau la supraveghere. Una peste alta, cred că este o zi normală. Sunt interesată să văd dacă lucrurile sunt perturbate după evenimentele din ultima perioadă", a spus ministrul Educaţiei.

"Nu am văzut subiectul, dar i-am întrebat pe copii şi au spus că este uşor", a mai spus Andronescu.