MENIU

Ecaterina Andronescu: Creşterea salarială este o chestiune de timp

Foto: NewsIn

Ministrul Educaţiei a declarat înainte de întrevederea cu sindicatele din învăţământ şi ministrul Finanţelor, că creşterea salarială este o chestiune de timp.

"Sunt îngrijorată, dar am o doză de optimism, pentru că sunt convinsă că toţi dascălii înţeleg că niciodată confruntarea dusă până la extrem nu rezolvă problemele, ci dialogul şi încercarea de a înţelege exact care este situaţia momentului şi de a evalua acestă situaţie şi de a eşalona ce putem face în această situaţie", a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a subliniat că niciodată nici premierul, nici ministrul de Finanţe, nici ea nu au zis nimic de disponibilizări din învăţământ. "Toată lumea a dat asigurări că nu vor exista disponibilizări, nu vor exista reduceri de salariu şi nici diminuarea sau excluderea unora dintre sporuri", a arătat ministrul.

"Această diminuare a bugetului ministerului s-a făcut pe seama creşterilor salariale care ar fi trebuit să aibă loc în acest an, la care eu încă nu am renunţat şi sper că din punct de vedere economic ţara va cunoaşte o revigorare şi vom putea să ne menţinem angajamentele luate", a precizat Andronescu.

Profesorii sunt nemulţumiţi, deoarece salariile nu vor creşte, iar unii dintre ei şi-ar putea pierde locul de muncă. Asta după ce Guvernul a decis să taie peste 800 de milioane de lei din fondul de salarii al Ministerului Educaţiei.