MENIU

Ecaterina Andronescu: Am pornit deja reducerile raţionale în agenţii

Andronescu: Am făcut o analiză pe fiecare inspectorat şcolar
foto: NewsIN

Ecaterina Andronescu a anunţat că început reducerea personalului în agenţiile din subordine, conform regulii generale a instituţiilor centrale. Andronescu a spus că a cerut şi inspectoratelor şcolare să facă reduceri pentru a drămui cu grijă banul public şi pentru a nu mai avea necalificaţi în sistem.

"Noi am pornit deja reducerile raţionale. Am cerut şi Inspectoratelor Şcolare să facă acest lucru, pentru că ni s-a părut înainte de a intra într-o dezbatere publică că este important din punctul de vedere al calităţii învăţământului să drămuim cu grijă banul public, pe de o parte, şi, pe de altă parte, prin dimensionarea claselor să nu mai avem necalificaţi în sistem", a spus Ecaterina Andronescu. 

"Reducerea de posturi în instituţia centrală respectă regula stabilită pentru toate instituţiile centrale. Reducem agenţiile, dacă am spus că respectăm regula generală, însemnaă că nu facem excepţie. Analiza este acum în toi, duminică voi avea o discuţie cu premierul pe această temă legată de Ministerul Educaţiei", a mai declarat ministrul Educaţiei.