MENIU

E. Udrea: Lipsa de impunere din partea instituţiilor statului este cea mai mare problemă a Turismului

Foto: NewsIn
E. Udrea: De multe ori nici nu există sancţiuni

Turismul nu va scăpa de efectele crizei economice, a declarat, la Realitatea TV, Elena Udrea, exprimându-şi, totuşi, speranţa ca "toate iniţiativele legate de turismul românesc, de relansare a lui, să fie în măsură să contracareze efectele negative ale crizei".

Ministrul Turismului a avertizat că, "dacă nu ne concentrăm pe o promovare susţinută, pentru că de investiţii vorbim greu, este posibil ca efectele să fie unele mai mari decât se preconiza la începutul anului".

Cu toate acestea, Elena Udrea a afirmat că, până în momentul de faţă, "n-am avut scăderi în turism, din contră, turismul a renăscut".

În opinia sa, miniştrii sunt cei care trebuie să aibă iniţiative pentru a contracara efectele crizei economice. "Rolul Ministerului Turismului este acela de a atrage sectorul intern de turişti", a completat Elena Udrea.

În ciuda optimismului de care a dat dovadă Udrea, aceasta s-a declarat a fi "destul de îngijorată" de starea în care se află litoralul românesc, în prezent.

"Am vizitat litoralul până în Mangalia. Cea mai mare problemă este lipsa regulilor, lipsa de impunere din partea instituţiilor statului. Fiecare face ce vrea. De la operatorii de turism, la turişti, la autorităţi locale, oamenii încearcă să nu respecte legea care există. De multe ori nici nu există sancţiuni pentru normele pe care le prevăd anumite legi", a conchis ministrul Turismului.

Mai multe articole despre:
amenzi Elena Udrea litoral Ministerul Turismului