MENIU

E. Boc: Domnul Geoană a intrat în campania electorală prea repede

Foto: romanialibera.ro

Premierul Emil Boc a declarat, luni, după o întâlnire cu grupurile PD-L, că liderul PSD Mircea Geoană a intrat în campania electorală "prea repede", referindu-se la solicitările adresate DNA şi Parchetului General şi că un om politic nu trebuie să facă recomandări niciunei instituţii a statului.

"Cred că domnul Mircea Geoană a intrat în campania electorală prea repede. Campania electorală se declanşează în momentul în care legea spune şi cred că aceste solicitări încearcă doar să arate că există un candidat din partea PSD la alegerile prezidenţiale", a spus Emil Boc.

În opinia premierului Boc, "oamenii politici adevăraţi" trebuie să respecte instituţiile statului. "Eu cred că, în România, dacă suntem oameni politici adevăraţi, trebuie să respectăm instituţiile statului, oricare ar fi ele. Să nu dăm recomandări de niciun fel, de nicio natură, niciunei instuţii a statului. Acesta înseamnă respectul faţă de statul de drept, faţă de instituţiile care funcţionează, şi respectul pentru democraţie", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, după şedinţa conducerii PSD, că solicită DNA "în mod oficial" să se autosesizeze în cazul "celor 30 de hectare obţinute de Mircea Băsescu" şi a "milionului de euro" pe care l-a avut la dispoziţie Ioana Băsescu.

"În calitate de preşedinte al PSD şi preşedinte al Senatului, solicit, în mod oficial, autosesizarea DNA cu privire la cele 30 de hectare obţinute de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, printr-o schemă identică cu cea aplicată de Gabriel Popoviciu", a spus Mircea Geoană.

De asemenea, Geoană a solicitat o anchetă şi în cazul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui, pentru a cerceta "milionul de euro" pe care aceasta l-a avut la dispoziţie pentru achiziţionarea apartamentului de lux din Băneasa.

A treia cerere a liderului PSD se referă la "un răspuns oficial" din partea Parchetului General care să explice "de ce un fruntaş pedelist, care a fost dovedit cu fapte antisociale grave, este judecat în stare de liberate, şi domnul Becali, care se pare că a avut fapte antisociale destul de grave, este judecat în stare de arest".