MENIU

E. Boc: Domnul Dragnea nu mi-a înaintat nicio propunere oficial

Foto: NewsIn
Premierul Emil Boc susţine că a semnat numirea lui Cornel Şerban în fruntea serviciului secret al Ministerului de Interne

Premierul Emil Boc susţine că a semnat numirea lui Cornel Şerban în fruntea serviciului secret al Ministerului de Interne în limita competenţelor pe care le are. Aşa i-a răspuns prim ministrul Boc, la emisiunea România politică, lui Mircea Geoană, care l-a acuzat că a semnat ca primarul, fără să se uite. În plus, Emil Boc l-a contrazis şi pe fostul ministru de Interne, Liviu Dragnea, care a declarat că şi-a dat demisia tocmai pentru că premierul i-a refuzat propunerea pentru şefia DGIPI.

"Domnu Dragnea trebuie să-şi lămurească problemele politice în altă parte şi nu cu mine şi nu cu PDL-ul. Ce pot să vă spun e că domnul Dragnea oficial nu mi-a înaintat nicio propunere cu Florin Georgescu", a declarat Emil Boc.

Liviu Dragnea a declarat vineri că a demisionat din funcţie pentru că Emil Boc nu i-a acceptat propunerea înaintată pentru şefia DGIPI.

"În Biroul Permanent Naţional s-a propus ca domnu Georgescu să fie şef la DGIPI, domnul Emil Boc a spus că nu este de acord cu propunerea asta, ca propunerea să vină de la ministrul de interne. Eram într-un blocaj şi am preferat să mă retrag", a afirmat Liviu Dragnea,fost ministru de Interne. 

Cât despre numirea lui Cornel Şerban în fruntea DGIPI, premierul spune că a semnat-o prin competenţele pe care i le atribuie funcţia. Emil Boc precizează că un premier nu poate să verifice pe nimeni la DNA.

"Aţi sărit dintr-o extremă în alta. pe de o parte spuneaţi: oamenilor politici luaţi-vă labele de pe justiţie şi a anchetelor judiciare, acuma spuneţi puneţi-vă labele pe anchetele judiciare", a spus Boc.