MENIU

E. Andronescu: Materia şcolară şi numărul de discipline vor fi reduse substanţial în viitor

Foto: News In
E. Andronescu: În anii superiori ai liceului ar trebui să avem un număr mult mai mic de discipline pentru a se putea specializa şi a putea învăţa

După reducerea numărului de ore la clasă, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu intenţionează să renunţe şi la o parte semnificativă din materia şcolară. În paralel cu reducerea numărului de ore şi a materiei şcolare, în viitor se va renunţa şi la o parte din disciplinele studiate de elevi în liceu.

''Trebuie să aerisim fiecare disciplină, să esenţializăm. Fiecare disciplină va fi redimensionată. În acest moment lucrăm la reforma curriculară pe baza celor opt competenţe pe care elevii vor trebui să le dobândească'', a declarat în ministrul Educaţiei în exclusivitate la REALITATEA.NET LIVE.

Manualele vor fi şi ele regândite, anunţă Ecaterina Andronescu. Ministrul a recunoscut că sunt manuale care conţin''aberaţii'' şi ele vor trebui modificate.

''În acest moment sunt analizate şi rezultatele introducerii manualelor alternative. În funcţie de ce se va descoperi vor fi luate măsuri'', a spus ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei are planuri mari şi pentru elevii de liceu.

''În anii superiori ai liceului ar trebui să avem un număr mult mai mic de discipline pentru a se putea specializa şi a putea învăţa'', a precizat Ecaterina Andronescu.

 

Mai multe articole despre:
elevi educaţie Ecaterina Andronescu