MENIU

E. Andronescu: Jocurile de interese nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar Traian Băsescu a fost dezinformat

FOTO: gov.ro

Interesele şi jocurile de interese nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar preşedintele Traian Băsescu a fost dezinformat, a afirmat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ca răspuns la acuzaţiile preşedintelui Băsescu. Şeful statului a acuzat că în acest moment avem de-a face cu un blocaj în sistemul de învăţământ din cauza intereselor învăţământului de stat în defavoarea învăţământului privat.

"Universităţile româneşti se află într-o competiţie cu universităţile din toată lumea, iar controalele de la Universitatea Spiru Haret nu sunt rezultate ale jocurilor politice", a spus Ecaterina Andronescu.  

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că avem de-a face cu un blocaj în sistemul de învăţământ, făcând referire la scandalul diplomelor ilegale de la Universitatea Spiru Haret. "Ceea ce se vede este rezultatul unor interese ale învăţământului de stat în defavoarea învăţământului privat", a spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a acuzat Ministerul Educaţiei şi sindicatele că blochează procesele de modernizare a sistemului de educaţie. "Se pare că s-a luat decizia să se dea satisfacţie sindicatelor, pentru discreditarea sistemului privat'', a spus Traian Băsescu.