MENIU

Duşan Uhrin, la primul antrenament cu CFR-ul

Foto: NewsIn
Uhrin a închis primul antrenament din acest an al CFR-ului, timp de o oră

Duşan Uhrin a închis primul antrenament al lui CFR Cluj din acest an, de la care au lipsit cei şase argentinieni blocaţi în Madrid din cauza zăpezii. După o oră însă, consilierul sportiv s-a răzgândit şi a permis accesul presei.

Unii jucători au aflat din presă de numirea fostului tehnician al Timişoarei la conducerea CFR-ului, alţii au auzit abia la reunire.

"Uhrin e un antrenor bun, a avut echipă bună la Timişoara, să sperăm că va face aceeaşi treabă bună şi aici cu noi.  Sperăm să ne ajute să câştigăm locul I", a declarat Gabi Mureşan. "De Uhrin ştiu că a fost la Timişoara, aşa cred, iar de Jindra nu ştiu nimic, am fost în vacanţă", s-a rezumat să afirme Y. Kone.

Noul staff tehnic al campioanei CFR Cluj, condus de Ales Jindra şi Duşan Uhrin, a avut la dispoziţie doar 14 jucători la primul antrenament din acest an, de sâmbătă, în timp ce restul fotbaliştilor urmează să ajungă în acest final de săptămână în România. Totuşi, cel puţin teroretic, Duşan Uhrin nu are dreptul de a antrena echipa şi de a conduce antrenamentele, pentru că este consilier sportiv.

Rădulescu: "CFR riscă sancţiuni pentru ceea ce face cu Uhrin, e o minciună care trebuie demascată"

Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu, a declarat, sâmbătă, că formaţia CFR Cluj riscă sancţiuni dacă se va demonstra că Duşan Uhrin este antrenorul echipei, dar nu vor fi demarate anchete în acest sens.

"Clubul CFR Cluj riscă o sancţiune pentru ceea ce face cu Duşan Uhrin. Nu facem nicio acţiune de filaj, nu vom sta să-l urmărim pe Uhrin să vedem ce face. În Spania, legea antrenorilor e ca şi a noastră şi spune că indiferent de forma de despărţire dintre un club şi un antrenor, acesta nu mai poate pregăti o altă formaţie, nici ca antrenor, nici într-o altă funcţie, nici măcar de suporter, ci doar o echipă din alt eşalon. La CFR Cluj este o minciună care trebuie demascată", a spus Rădulescu la Sport.ro.

Printre cei 14 jucători prezenţi la reunire au fost şi trei fotbalişti de la echipa a doua, portarul Cosmin Curileac, Ousmane Viera şi Lacina Traore, dar şi una dintre cele trei achiziţii din pauza competiţională, atacantul sârb Rade Veljovic, transferat de la FK Vozdovac Belgrad.

Jucătorii ardeleni au efectuat un prim antrenament de recuperare pe un teren sintetic din apropierea arenei "Dr. Constantin Rădulescu", acolo unde se vor antrena şi în perioada următoare, deoarece restul terenurilor sunt îngheţate.

Mai multe articole despre:
antrenament CFR Cluj Duşan Uhrin