MENIU

Duru susţine că a fost ameninţat de Mititelu pentru a acorda licenţa Craiovei

Foto: sport365.ro

Directorul Direcţiei de Licenţe şi Afiliere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, joi, că a primit multe mesaje şi apeluri din partea finanţatorului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, care l-a "somat să acorde licenţa" clubului său.

"Am primit mesaje, telefoane în care eram somat să dau licenţa. Singura persoană oficială care a făcut tot felul de acuze la adresa mea a fost Mititelu. Nu mă aşteptam să se facă afirmaţii de genul «Va fi război civil, dacă Universitatea nu îşi ia licenţa». Mi-a mai spus că va veni Apocalipsa, dacă Universitatea e retrogradată. Acest dosar exploziv a aruncat în aer sistemul de licenţiere", a spus Duru.

Oficialul FRF nu a dorit să comenteze decizia Comisiei de Apel, care a acordat licenţa Universităţii Craiova, dar a explicat de ce în primă instanţă dosarul clubului din Bănie a fost respins. "La 19 martie 2009, clubul a făcut o divizare, apărând două noi entităţi. Patrimoniul clubului din decembrie 2008 a fost împărţit în trei, iar datoriile au fost transferate celor două entităţi nou create. Astfel, clubul a pretins că îndeplineşte condiţiile financiare. La 31 martie, nu aveam date referitoare la această divizare. Noi am fost informaţi la 25 aprilie 2009 şi imediat am solicitat documentele divizării. Neavând aceste documente, nu am putut aprecia şi am respins dosarul. Clubul a făcut apel, a adus documentele necesare şi a dovedit că funcţionează pe noua societate", a spus Duru, care consideră că, deşi este legală, divizarea societăţii este imorală faţă de celelate cluburi din Liga I, care au optat pentru plata datoriilor, şi a atras atenţia că s-a creat un precedent periculos şi ca "Liga I riscă să devină Liga Divizărilor din Liga Litigiilor".

Viorel Duru a mai spus că dosarul Craiovei a ajuns la UEFA, iar forul european poate exclude pe Universitatea din cupele europene pentru că Universitatea Craiova, din cauză că datoriile către jucători, salariaţi şi stat nu au fost plătite, ci doar şterse din contul Universitaţii, care se numeşte acum FC U Craiova SA.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a decis, miercuri, să acorde licenţele cluburilor Universitatea Craiova şi Farul Constanţa pentru sezonul competiţional 2009-2010 al Ligii I. Iniţial, cele două cluburi nu au primit licenţa din partea comisiei de specialitate din cauza unor probleme la dosarul depus pe 31 martie.