MENIU

După ce angajaţii Ministerului Turismului nu s-au prezentat la audierile de miercuri, comisia Udrea a decis să nu-i mai invite

Foto: NewsIn

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat miercuri că niciunul dintre angajaţii Ministerul Turismului nu s-a prezentat la audierile din Comisia de anchetă în cazul Elena Udrea, iar Ministerul nu a trimis nici jumătate din documentele solicitate de parlamentari.

"Toţi cei chemaţi miercuri la audieri sunt angajaţi ai Ministerului Turismului, sunt plătiţi din bani publici şi, ca orice cetăţean român, au obligaţia de a respecta legile în vigoare", a declarat deputatul PSD.

Bănicioiu a propus Comisiei reînnoirea invitaţiilor pentru reprezentanţii Ministerului. "Deja au fost citaţi de trei ori, nu cred că este cazul să revenim. Vor răspunde cum este firesc pentru acest lucru în conformitate cu legile în vigoare", a replicat deputatul PNL Diana Tuşa.

Membrii Comisiei au decis să nu-i mai invite la audieri pe reprezentanţii MT.

Pe de altă parte, Nicoale Bănicioiu a reînnoit apelul către Ministerul Turismului să prezinte documentele solicitate şi să respecte legislaţia în vigoare, comentând că din actele furnizate Comisiei lipsesc "mai mult de jumătate din documente".

Deputaţii din Comisia de anchetă au mai decis să trimită joi o citaţie către Ministerul pentru IMM-uri, de care ţinea fosta Autoritate pentru Turism, pentru a solicita execuţia bugetară pentru 2008.