MENIU

După caniculă, precipitaţii: Meteorologii anunţă ploi şi grindină

Foto: NewsIn

Dacă ieri am avut parte de o zi caniculară, mai ales în sudul ţării, astazi vremea se schimbă radical. Temperaturile scad simţitor şi meteorologii anunţă ploi şi grindină.

Vremea va fi în general instabilă în regiunile sudice şi sud-estice. Mai exact, în Muntenia, în Oltenia şi în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Norii de furtună vor aduce averse care pe arii restrânse pot avea caracter torenţial. Cantităţile de apă vor trece izolat de 25, 30 litri pe metru pătrat.

În restul ţării însă, cerul este senin şi doar pe ici colo mai sunt înnorări şi ploi slabe, cu vânt moderat.

Masa de aer cald de ieri este înlocuită rapid cu o masă de aer mai rece. De aceea, maximele nu mai depăşesc 18- 28 de grade. Mai cald rămâne în sud, cu valori de 30, 31 de grade.

Vor fi intensificări ale vântului, în unele zone ajungând la 40-50km pe oră, dar nu cu aspect de vijelie şi nu vor genera fenomene violente.

Şi în Bucureşti vremea va fi instabilă, cu şanse de precipitaţii. Va ploua în cursul prânzului cu intensificări ale vântului. În zilele următoare, vremea se va ameliora, cu temperaturi de 30 de grade Celsius.

Ziua de marţi, 16 iunie, a fost ultima zi caniculară a lunii, a declarat meteorologul Viorica Dima.