MENIU

După alianţa cu Chrysler, Fiat îşi îndreaptă atenţia asupra Opel

Foto: autospectator.com

După ce a încheiat joi alianţa cu Chrysler, Fiat vrea să ajungă acum la un acord cu Opel, subsidiara europeană a General Motors, a declarat Segio Marchionne, administrator delegat al producătorului auto italian, în cadrul unui interviu publicat de ziarul "La Stampa".

"Acum trebuie să ne concentrăm asupra Opel. Este partenerul ideal", a declarat Marchionne. Săptămâna trecută, ministrul german al economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat că Fiat şi producătorul de componente auto canadiano-austriac Magna sunt cele două companii care au prezentat proiectele de investiţii cele mai substanţiale pentru Opel.

Fiat a încheiat joi un acord cu Chrysler, prin care va prelua o participaţie de 20% la cel mai mic dintre cele trei mari grupuri auto din SUA, care tocmai a intrat în faliment. "Obiectivul este de a consolida Fiat şi de a crea ocazia reorganizării pentru Chrysler", a declarat reprezentantul Fiat, referitor la alianţă.

Marchionne, care a evocat de mai multe ori necesitatea de consolidare a industriei auto la nivel mondial, a dat asigurări că prezenţa grupului Fiat în Italia nu este pusă în pericol.