MENIU

Dumitru Dragomir susţine că a aplanat pentru moment conflictul dintre FC Timişora şi FRF

Foto: 3210.ro

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că a început să se ocupe de cazul depunctării echipei FC Timişoara, iar primul pas a fost să "stingă", pentru moment, conflictul dintre FC Timişoara şi Federaţia Română de Fotbal.

"De luni am îngropat securea între FC Timişoara şi FRF, cu promisiunea domnului Marian Iancu că va renunţa la orice animozitate faţă de FRF, până când vom afla adevărul, dar şi după. Deocamdată sunt la început şi am convocat aici părţile implicate, pentru ca fiecare dintre ele să îmi scrie ceea ce vrea, pentru că altfel nu puteam să fac nimic. S-au trecut în revistă toate aspectele, iar după ce mă voi consulta şi cu preşedinţii de comisii pot cere revizuirea, dar doar dacă va fi cazul", a declarat Dumitru Dragomir.

Patronul echipei FC Timişoara, Marian Iancu, şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, s-au contrat în ultimul timp în ceea ce priveşte cazul depunctării formaţiei de pe Bega. Primul l-a jignit pe oficialul FRF, iar cel din urmă s-a adresat comisiilor de litigiu, care au dictat o sancţiune totală de 19 luni de suspendare pentru Iancu şi o amendă de 600.000 de lei. Mai mult, Mircea Sandu a spus că va cere şi declararea lui Iancu persona non-grata în fotbalul românesc, din cauza atacurilor repatare asupra sa şi a Federaţiei.

Preşedintele LPF a mai spus că s-a informat foarte bine înainte să îşi intre în atribuţii, pentru ca nu cumva să ia o decizie greşită: "Dacă preşedintele a făcut delegare de competenţă, am zis că trebuie să citesc atribuţiile preşedintelui ca să văd ce am de făcut. Ei au crezut că aruncă pisica moartă la mine în curte, dar eu am citit regulamentul. Voi respecta statutele şi nu este vorba de niciun conflict între mine şi Mircea Sandu sau între LPF şi FRF".

Dumitru Dragomir a dezvăluit că în procesul de depunctare al formaţiei FC Timişoara au existat multe greşeli, dar şi şmecherii, iar de aceea TAS, FIFA şi UEFA au primit informaţii incomplete: "Noi nu căutăm vinovaţi, dar la un moment dat se vor trage nişte concluzii. Eu nu vreau să ajut pe nimeni aici, ci doar să aflu adevărul, pentru că altfel îmi depăşesc atribuţiunile". Oficialul a mai spus că TAS a dat o decizie definitivă şi irevocabilă, dar cu toate acestea va mai exista o înfăţişare pe 2 aprilie în faţa forului, iar Timişioara poate spera la o hotărâre favorabilă doar dacă dosarul pe care îl prezintă la LPF va fi complet şi vor fi aduse probe noi.