MENIU

Dragomir: Zambon a luat palmaresul pe şmecherii, iar FRF a fost indusă în eroare

Foto: NewsIn

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că fostul proprietar al clubului Poli Timişoara, Claudio Zambon, s-a folosit de "şmecherii" pentru a intra în posesia palmaresului grupării bănăţene şi că vina cea mai mare a FRF în acest caz este faptul că s-a lăsat indusă în eroare.

"FRF nu este vinovată sută la sută. Federaţia a fost indusă în eroare, Zambon a fost băiat deştept, s-a folosit de nereguli şi de anumite persoane. Zambon nu poate să scape de instanţele de judecată româneşti. S-a constat că palmaresul şi drepturile conexe aparţin lui ASFC Politehnica Timişoara, deci nu lui Zambon. Zambon a cerut FRF o hârtie pentru a merge la TAS. Sunt probe noi, iar Timişoara vrea să se rejudece cazul. SC FC Timişoara a respectat deciziile privind palmaresul, numele şi culorile. Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF nu a avut împuternicire din partea Comitetului Federal să trimită un înscris la TAS. Zambon a luat palmaresul pe şmecherii, FRF a fost dusă în eroare, iar Comisia Juridică nu şi-a făcut datoria", a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir consideră că dacă ar fi mers la TAS pentru judecarea cazului FC Timişoara s-ar fi simţit între ciocan şi nicovală, deoarece ar fi trebuit să ia apărarea atât a FRF, al cărui vicepreşedinte este, cât şi grupării FC Timişoara, din postura de preşedinte al LPF. "ASFC Timişoara este o societate care nu a fost niciodată desfiinţată, dar i s-a luat tot. FRF nu a fost informată de manevrele care s-au făcut acolo. Eu doar am depus dosarul. Timişoara solicită să se pună pe rol ca o revizuire acest material, cu probe noi. Am spus asta în comitetul federal, dar am fost contrazis. Eu trebuie să ţin cu FRF, dar trebuie să ţin şi cu cluburile. Sunt între ciocan şi nicovală. Daca FRF e vinovată, suntem vinovaţi cu toţii, nu numai Mircea Sandu şi Kassai", a subliniat Dragomir.

Mitică Dragomir, care este şi vicepreşedintele FRF, fusese delegat de şeful forului român. Mircea Sandu, să se ocupe de cazul celor de la FC Timişoara. El a admis, însă, că nu ar fi ptutut să apere FRF în faţa instanţei arbitrale de la Lausanne

La începutul lunii septembrie 2008, FIFA a cerut FRF să penalizeze cu şase puncte echipa FC Timişoara pentru nerespectarea unor prevederi ale deciziei TAS în legătură cu palmaresul formaţiei Politehnica Timişoara. Penalizarea a fost aplicată de FRF, iar oficialii grupării bănăţene au decis să-şi caute drepatea la TAS.

Dragomir este optimist în privinţa şanselor celor de la FC Timişoara de a-şi recupera cele şase puncte, care i-ar face lideri în clasamentul Ligii I.
Mai multe articole despre:
LPF FRF Dumitru Dragomir TAS FC Timişoara Lausanne