MENIU

Două persoane învinuite în dosarul clonării site-urilor bancare, arestate preventiv

Foto: baltgames.lv

Tribunalul Timiş a dispus, miercuri seară, arestarea preventivă pe o durată de 29 de zile a două persoane învinuite în dosarul clonării site-urilor bancare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunului Timiş, faptele reţinute în sarcina celor doi învinuiţi de către procurorii DIICOT Timişoara - cei care au înaintat magistraţilor Tribunalului Timiş propunerea de arestare preventivă - constau în clonarea site-urilor unor bănci din Italia şi Germania, urmată de expedierea unor e-mail-uri către clienţii băncilor respective, prin care le cereau să acceseze un link ce ducea spre pagina clonată.

Odată accesată această pagină de internet, clienţilor li se solicitau date confidenţiale legate de conturile pe care le deţineau, date care apoi permiteau accesul spre sumele de bani depuse.

"Cei doi tineri au mai fost învinuiţi şi de faptul că, dacă iniţial mici sume din aceste conturi au fost folosite pentru încărcarea frauduloasă a unor cartele telefonice, ulterior ar fi transmis datele obţinute unei persoane din Italia, care le-a folosit pentru a extrage sume de bani din conturi. Avocaţii ambilor arestaţi au declarat oral recurs la pronunţarea soluţiei de arestare preventivă, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Timişoara pentru soluţionarea căii de atac", a declarat Mihaela Roibu, purtător de cuvânt al Tribunalului Timiş.

În cadrul aceleiaşi reţele sunt cercetate încă 24 de persoane din judeţul Caraş-Severin, unele persoane fiind reţinute şi urmând să fie înaintate, cu propunere de arestare preventivă, Tribunalului Caraş-Severin.

Mai multe articole despre:
proces arest Timiş hackeri infracţiuni informatice