MENIU

Două persoane implicate în scandalul de la Caracal au fost reţinute

Foto: Realitatea.net
Mandate de reţinere au fost emise pe numele a două persoane implicate în conflictul din Caracal

Două persoane implicate în scandalul din 22 august de la Caracal au fost reţinute, iar forţele de ordine efectuează percheziţii la locuinţele a 11 cetăţeni de etnie romă implicaţi în incidente, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudia Radu.

Pătru Adrian, în vârstă de 21 de ani, a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care şi cea de tentativă de omor. Reprezentatul IPJ Olt, Claudia Radu, a spus că Pătru Adrian a fost identificat ca fiind şoferul autoturismului care a intrat în cordonul de poliţişti format pentru a aplana scandalul izbucnit la Caracal între un grup de  romi şi omul de afaceri Remus Rădoi.

Poliţiştii, ajutaţi de angajaţi ai DPIR şi jandarmi, au descins la locuinţele celor 11 romi implicaţi în scandal, după ce au fost primite mandatele de percheziţie de la Judecătoria Caracal. "Poliţiştii, împreună cu mascaţii şi jandarmii, efectuează descinderi la locuinţe aparţinând romilor implicaţi în scandal şi sperăm să reuşim să dăm de urma celor căutaţi, care se sustrag cercetărilor”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În urma percheziţiilor a mai fost identificată o persoană care a participat la scandal. "Gheorghe Vasilievici, identificat ca fiind unul dintre participanţi, a fost adus la sediul Poliţiei Caracal pentru a fi audiat de procuror”, a afirmat Radu.

Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, a declarat  că au fost emise mandate de reţinere pe numele a două persoane. "Pe numele a două persoane au fost emise mandate de reţinere pentru patru fapte: ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, asociere în vederea săvârşirea de infracţiuni şi distrugere. Pe numele uneia dintre aceste persoane a mai fost întocmit un al doilea dosar, pentru tentativă de omor. Pe măsură ce vor mai fi identificate persoane implicate în scandal, în urma audierii lor, se vor dispune măsurile legale. Cele două persoane reţinute până acum vor fi prezentate judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă”, a afirmat Popescu, fără a preciza când vor fi duşi Pătru şi Vasilievici în faţa judecătorului cu propunerea de arestare.

La percheziţiile efectuate de poliţişti la locuinţele persoanelor de etnie rromă implicate în scandalul de la Caracal, oamenii legii au descoperit o bâtă de baseball şi o armă cu alice. 

Incidentele de sâmbătă seară de la Caracal au izbucnit în urma unui incident în trafic în care au fost implicate două autoturisme, unul condus de un om de afaceri din municipiul Caracal, iar celălalt de către un rrom. La faţa locului au fost dislocate mai multe echipe de mascaţi şi câteva zeci de jandarmi şi poliţişti. 

"Este vorba de 49 de poliţişti, trei echipe DPIR şi 40 de jandarmi. Forţele de ordine suplimentare dislocate la Caracal au rolul de a asigura buna desfăşurare a percheziţiilor ce se desfăşoară la locuinţele celor 11 cetăţeni de etnie rromă. Forţele de ordine participă şi la filtrele postate la toate intrările în localitate. Ele vor rămâne peste noapte în Caracal, pentru a preîntâmpina reizbucnirea conflictului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.