MENIU

Două persoane au fost arestate sub acuzaţia de mită electorală la Giurgiu

Mită

Doi bărbaţi în vârstă de 41, respectiv 51 de ani, din Giurgiu, au fost reţinuţi, vineri seară, după ce ar fi oferit sume de bani în scopul determinării alegătorilor să voteze ori să nu voteze cu un anumit candidat, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu.

Magistraţii Judecătoriei Giurgiu au emis mandate de arestare pentru o perioadă de 15 zile în cazul celor doi bărbaţi din Giurgiu reţinuţi, vineri, pentru mită electorală, a declarat, duminică, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, George Neagoe.

\"Au luat mandat pentru 15 zile, oficial. Este prima arestare din România, s-a întâmplat la Giurgiu”, a declarat Neagoe.

Potrivit  unui comunicat al IJP Giurgiu, Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată despre acest caz vineri seara, prin Sistemul Unic 112.

\"Din verificările şi investigaţiile efectuate au fost identificaţi doi bărbaţi despre care mai multe persoane au declarat că le-au oferit câte 30 lei pentru a–i determina să voteze cu un anumit candidat. Cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, care a dispus reţinerea celor doi pe bază de ordonanţă sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 26 4, aliniat 1, din Legea 370/2004, modificată şi completată prin O.U.G. 95/2009\", se arată în comunicatul IJP.

 

Mai multe articole despre:
mită vot Giurgiu mită electorală