MENIU

Dorinel Munteanu vrea 510.000 de lei daune morale de la Cornel Penescu şi Adrian Porumboiu

Foto: NewsIn

La Tribunalul Bucureşti va începe pe 13 mai procesul în care Dorinel Munteanu cere daune de la patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi de la patronul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, după ce aceştia l-au acuzat că a blătuit meciurile cu Steaua, atunci când era antrenorul echipelor.

Astfel, Munteanu cere, în instanţă, daune morale 510.000 lei.

Acţiunea deschisă de Dorinel Munteanu a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 30 martie, fostul antrenor al echipelor FC Argeş, FC Vaslui şi Steaua Bucureşti chemând în judecată şi Federaţia Română de Fotbal.

Avocatul lui Munteanu, Florin Kovacs, cere instanţei să oblige Federaţia Română de Fotbal să ia măsuri în aşa fel încât clientul său să nu mai fie acuzat pe nedrept, spune acesta, de faptul că nu şi-ar fi făcut corect meseria de antrenor.

La dosarul cauzei au fost ataşate mai multe articole de presă, care conţineau declaraţiile acuzatoare ale lui Cornel Penescu şi Adrian Porumboiu.

"La meciul FC Argeş-Steaua de acum un an, care s-a jucat la Craiova, mi s-a părut că Dorinel nu şi-a apărat corect şansele, a declarat Penescu", este doar una din declaraţiile dată de Penescu, în iulie 2008, şi considerată calomniatoare de Munteanu.

"La partida cu Steaua, FC Vaslui n-a avut antrenor! Ţii minte că, la meciul cu Timişoara, deşi era 3-0 pentru noi, te agitai încontinuu pe bancă? Uită-te, te rog, la înregistrarea meciului cu Steaua! O să vezi că erai ciudat de calm! Şi la 0-0, şi la 0-1. De ce, Dorinele?", sunt doar câteva dintre acuzele aduse de Porumboiu, printr-o scrisoare deschisă, la adresa fostului antrenor al lui FC Vaslui, Dorinel Munteanu.

De asemenea, Kovacs cere instanţei să-i oblige pe cei doi să publice hotărârea Tribunalului Bucureşti "în trei ziare naţionale de largă circulaţie", sub sancţiunea amenzii de 500 lei /zi întârziere.

Între timp, Cornel Penescu a fost arestat într-un dosar al DNA, fiind acuzat că ar fi mituit arbitri pentru ca FC Argeş să câştige mai multe meciuri din Liga I.