MENIU

Doi traficanţi de droguri din judeţul Braşov au fost arestaţi preventiv

Foto: iasiplus.ro

Doi tineri din judeţul Braşov au fost prinşi când încercau să vândă 130 de grame de haşiş, în valoare de circa 1.000 de euro, cei doi traficanţi fiind arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Cei doi tineri au fost reţinuţi în data de 4 martie, de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Braşov.

Cei doi traficanţi, ambii în vârstă de 24 de ani, unul din municipiul Braşov şi cel de-al doilea din Codlea, primeau marfa din afara ţării şi o plasau pe piaţa braşoveană, primind comezi prin telefon, după care îşi întâlneau clienţii în diverse locuri publice, pentru a nu atrage atenţia.

Şeful BCCO Braşov, Gabriel Florescu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că, probabil, cei doi făceau parte dintr-o reţea naţională de traficanţi de droguri. "Ştim de unde provine marfa, dar deocamdată nu putem spune acest lucru. Iar persoanele care trimiteau drogurile sunt tot din Braşov", a declarat Florescu.

Unul din cei doi tineri era asociat la o societate comercială, iar al doilea nu avea ocupaţie, a declarat şeful BCCO. Tânărul fără ocupaţie era cel care oferea spre vânzare drogul. Cei doi au fost prinşi în flagrant în data de 4 martie.

"Procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale şi reţinerea celor doi suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic cu droguri de risc, prevazută şi pedepsită de Legea 143/2000, iar Tribunalul Braşov a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile", a adăugat Florescu.

Decizia a fost atacată de cei doi, dar Curtea de Apel Braşov a respins recursul lor.

Cei doi tineri pot primi până la 15 ani de închisoare petnru trafic de droguri cu grad mare de risc dacă instanţa de judecată îi va găsi vinovaţi. Reţinerea celor doi traficanţi s-a făcut în urma unei supravegheri care a durat trei luni, cercetările în acest caz fiind continuate pentru identificarea întregului grup infracţional şi pentru stabilirea activităţii acestui grup.