MENIU

Doi suporteri ai FC Timişoara s-au ales cu dosare penale după meciul de la Cluj

Foto: NewsIn

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a întocmit două dosare penale în cazul unor suporteri ai FC Timişoara care intenţionau să introducă obiecte pirotehnice pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu” al echipei „FC CFR 1907 Cluj-Napoca”.

"Înaintea partidei de fotbal care s-a desfăşurat duminică, 25 octombrie, pe Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' din municipiul Cluj-Napoca, la controlul corporal efectuat la intrarea suporterilor echipei F.C. Timişoara asupra a două persoane s-au găsit obiecte pirotehnice a căror introducere în stadion este interzisă. G. Sorin de 19 ani din loc. Constantin Daicoviciu, jud. Caraş Severin şi A. Ioan Ovidiu, de 22 ani, din localitatea Timişoara, jud. Timiş, aveau asupra lor, cu intenţia de a le introduce pe stadion, mai multe obiecte pirotehnice (torţe, fumigene)”, se arată într-un comunicat de presă de luni al jandarmilor clujeni.

Infracţiunea de care se fac vinovaţi cei doi este prevăzută de art. 35, alin. (1) din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, respectiv încercarea de a introduce, deţinerea sau folosirea în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II - IV, T.1, T.2, precum şi a artificiilor din categoria "obiecte zburătoare luminoase" şi a pocnitorilor din clasa I.

În partida dintre CFR Cluj şi FC Timişoara, disputată duminică, o petardă a căzut lângă Bonfim, fundaşul oaspeţilor, iar meciul a fost întrerupt timp de două minute.  

Jandarmii clujeni fac cercetări, pe baza înregistrărilor video puse la dispoziţie de clubul CFR Cluj, pentru identificarea persoanelor care au folosit şi au aruncat în teren cu obiecte pirotehnice.
Mai multe articole despre:
Liga I CFR Cluj suporteri dosar penal