MENIU

Doi români suspectaţi de crimă au fost arestaţi de poliţia italiană

Foto: ikenonlus.files.wordpress.com

Doi cetăţeni români au fost reţinuţi de poliţia italiană joi dimineaţă, fiind suspectaţi de uciderea cunoscutului om de afaceri italian Franco Ambrosio şi a soţiei acestuia, Giovanna.

Un al treilea român a fost reţinut în acest caz. Românii au fost prinşi joi  dimineaţă în Licola, în apropiere de Napoli. Cunocutul om de afaceri italian Franco Ambrosio, 77 de ani, şi soţia sa au fost găsiţi morţi în cursul zilei de miercuri, în propria casă. Investigaţiile au stabilit că au fost ucişi în bătaie, cu un obiect metalic.

Potrivit poliţiştilor, criminalii au luat masa în casa afaceristului după ce l-au ucis pe el şi pe soţia lui. Poliţiştii italieni îi suspectează pe românii arestaţi în acest caz că au pătruns în casă pentru un jaf, dar au fost surprinşi de proprietari, care au revenit acasă pe neaşteptate.

Numele românilor arestaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani,  nu au fost date publicităţii, dar poliţia italiană a anunţat că unul dintre ei lucrase ca grădinar chiar pentru cabana lui Ambrosio, în Posillipo, în apropiere de Napoli, acolo unde acesta a fost omorât.

Şeful poliţiei din Napoli, Santi Giuffre, a declarat: "Există dovezi clare care îi incriminează". Cei trei români au fost arestaţi, iar poliţia a găsit asupra lor bijuterii furate din casa celui supranumit "regele cerealelor". 

Românii au mai sustras din casa milionarului Ambrosio, patronul companiei Italgrani, 50.000 de euro, bijuterii şi telefoane mobile. Românii au fost identificaţi pentru că au sustras telefonul mobil al uneia dintre victime, iar semnalul a putut fi urmărit de poliţie.
Mai multe articole despre:
români Italia crimă jaf Napoli ucidere om de afaceri