MENIU

Doi preoţi români nu au fost lăsaţi să intre în Republica Moldova

Foto: mondonews.ro

Doi preoţi români, reprezentanţi ai Mitropoliei Basarabiei, au fost întorşi din drum, vameşii moldoveni interzicându-le să intre în Republica Moldova, unde aceştia slujesc de ani de zile, în parohiile din satele Vadul lui Isac, Vulcăneşti şi Larga Nouă, Cahul.

Potrivit Jurnal de Chişinău, acestora nu li s-a permis să intre în Republica Moldova, deşi au toate actele în regulă până în luna august 2009. Astfel, enoriaşii din aceste localităţi nu vor avea parte de slujbele Sfintelor Sărbători de Paşti.

Ion Bigea şi Constantin Dumitraşcu au fost reţinuţi în vama Oancea-Cahul pe data de 11 aprilie de către grăniceri, care au motivat interdicţia prin faptul că cetăţenii români nu mai au voie să intre pe teritoriul Republica Moldova decât cu viză, precum şi cu o invitaţie eliberată de Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău.

Solicitat de Jurnal, un preot din cadrul Mitropoliei Basarabiei a declarat că s-a încercat acordarea sprijinului necesar pentru ca preoţii români să ajungă la parohiile lor, dar nu s-a reuşit, deoarece aceştia au nevoie de viză.
Mai multe articole despre:
români preoţi Republica Moldova viză graniţă