MENIU

Doi localnici din Bangkok au fost ucişi în urma confruntărilor dintre trupele thailandeze şi protestatari

Foto: RTV

Incidentele dintre trupele thailandeze şi protestatari s-au prelungit până târziu în noapte pe străzile din Bangkok. Folosind focuri de avertisment şi gaze lacrimogene, armata i-a forţat pe manifestanţi să se retragă într-un cartier. O nouă rundă de violenţe de data aceasta între protestatari şi localnici s-a soldat cu moartea a două persoane.

Prim-ministrul thailandez, căruia manifestanţii îi cer demisia, a declarat luni că situaţia este sub control, singurul punct cu probleme fiind în vecinătatea clădirii Guvernului. Peste 100 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma ciocnirilor de pe străzile din Bangkok.

Luni seară, într-o ultimă confruntare, partizanii fostului premier Thaksin Shinawatra au fost obligaţi să se retragă într-un cartier al Capitalei. Acolo rezidenţii furioşi i-au atacat.

"Din nefericire au avut loc incidente între demonstranţi şi localnici. Am fost informaţi că doi oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi cu focuri de armă", a declarat premierul Thailandei, Abhisit Vejjajiva.

Pentru a calma spiritele, armata a tras focuri de avertisment în aer şi a folosit tunuri cu apă. Un al doilea tip de muniţie a fost utilizat pentru a trage în protestatari.

Fostul premier Thaksin Shinawatra, înlăturat de la putere în 2006 pentru acuzaţii de corupţie şi abuz de putere, a declarat pentru un post de televiziune că militarii au folosit în fapt gloanţe reale, iar trupurile celor împuşcaţi au fost ascunse.

Mai multe articole despre:
proteste Thailanda protestatar Bangkok