MENIU

Doi fraţi siamezi din Braşov, uniţi în zona capului, au încetat din viaţă

Foto: RTV

Fraţii siamezii internaţi pe 23 februarie la Complexul de Servicii "Măgura" Codlea au murit la Spitalul de Pediatrie Braşov.

Micuţii fuseseră internaţi începând cu data de 23 februarie. Primul a decedat cel mic, ca urmare a unui stop cardio-respirator. "În pofida tuturor eforturilor depuse de medicii de la Spitalul de Pediatrie, câteva ore mai târziu a încetat din viaţă şi fratele său. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a anunţat familia despre decesul micuţilor. De înmormântarea celor doi copii se va ocupa familia, ajutată de autorităţile locale din Budila", potrivit comunicatului DGASPC Braşov.

Siamezii s-au născut pe 23 august 2008 şi erau uniţi în zona capului. În decembrie 2008 au fost transferaţi pentru investigaţii la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului din Bucureşti. Specialiştii bucureşteni au constatat că micuţii aveau calota craniană comună, fiecare având sistemul lui ventricular şi o masă cerebrală care comunica de la unul la celălalt, aceste lucruri determinâncu-i să concluzioneze că o intervenţie de separare era foarte riscantă, dar şi că dacă unul dintre micuţi moare, celălalt nu poate supravieţui.

Cu toate acestea, medicii braşoveni erau optimişti şi chiar doreau să ia legătura cu Ministerul Sănătăţii pentru ca operaţia, care ar fi fost posibilă doar în SUA şi ar fi costat trei milioane de dolari, să fie totuşi efectuată la un moment dat, chiar dacă şansele de reuşită ar fi fost foarte mici.
Mai multe articole despre:
Braşov protecţia copilului siamezi pediatrie