MENIU

Documentarul lui Alexandru Solomon, "Război pe calea undelor", va fi lansat pe DVD

Foto: metropotam.ro

Documentarul "COLD WAVES / Război pe calea undelor", regizat de Alexandru Solomon, care îi are printre protagonişti pe Monica Lovinescu, Emil Hurezeanu şi Neculai Constantin Munteanu, va fi lansat pe DVD, marţi, 14 aprilie, la Librăria Cărtureşti.

Alături de film, în meniu DVD-ului este inclus sunt incluse un motaj reprezentând circa 45 de minute de imagini inedite şi un interviu cu Virgil Ierunca.

La lansarea DVD-ului vor fi prezenţi Ion Vianu, scriitor şi fost colaborator al postului de radio Europa Liberă şi Vasile Paraschiv, fondatorul primului sindicat liber din România.

Lansat pe marile ecrane din România în noiembrie 2007, "COLD WAVES / Război pe calea undelor" este un lungmetraj documentar despre secţia română a postului Radio Europa Liberă, despre propagandă şi terorism în timpul Războilul Rece. Filmul reconstituie o poveste de dragoste şi ură, ţesută în jurul a ceva ce nu se poate vedea, atinge sau cântări - undele radio. Rolul cel mai important îl joacă aceste unde şi dubla lor semnificaţie - este vorba de un război între undele radiofonice şi radiaţiile mortale.