MENIU

Document intern PD-L: PSD trebuie încolţit, iar PNL minimalizat

Foto: RTV
Strategia PD-L pentru campanie

PSD trebuie încolţit, iar PNL trebuie minimalizat. Acestea sunt liniile strategice de campanie electorală ale PD-L, potrivit unui document intern ajuns în mai multe redacţii şi citat de IMPACT-NEWS.

Din textul documentului aflăm foarte clar cum vrea PD-L să se poziţioneze în această campanie faţă de PSD şi PNL. Social-democraţii trebuie trataţi ca principal adversar, un partener nărăvaş şi cu un trecut suspect. PSD trebuie încolţit, nu demolat, recomandă documentul PD-L.

Membrii partidului sunt sfătuiţi să provoace incidente în coaliţie pentru a fi folosite mediatic şi li se recomandă "să facă subtil, şi de câte ori este nevoie, apel la memoria momentelor anti-Iliescu şi anti-Năstase". Sunt date drept exemplu discursurile Robertei Anastase care a spus  "Să nu lăsăm ţara pe mâna agramaţilor, şmecherilor şi proştilor", al Monicăi Macovei care a declarat "PD-L nu se duce în Europa ca să mintă sau să încerce să îi păcălească pe cei din UE" şi al lui Traian Ungureanu în opinia căruia "diferenţa dintre PD-L, PSD şi PNL este că PD-L gândeşte, iar celelalte partide urăsc". 

Cât priveşte PNL, acesta trebuie prezentat ca partid depăşit, care "se fâsâie''- spune documentul - şi care trebuie acuzat pentru situaţia economică în care ne aflăm. Potrivit documentului PD-L, candidatul PNL la preşedinţie trebuie descris ca un lider inconsistent, un balon de săpun. În concluzie, PNL şi candidatul liberalilor la preşedinţie trebuie minimalizaţi.

Contactat telefonic de IMPACT NEWS, Mircea Toader a negat faptul ca acesta ar fi un document intern al PD-L.

Roberta Anastase: Coaliţia PD-L -PSD nu este în pericol. Documentul nu este real 

Problemele care pot apărea în coaliţia de guvernare pot şi trebuie rezolvate în interiorul acesteia, spune la Realitatea FM preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, conform căreia parteneriatul dintre PD-L şi PSD nu este în pericol. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor infirmă autenticitatea presupusului document intern al PD-L care ar fi ajuns în mâinile presei. Citeşte mai mult

Cristian Andrei de la Asociaţia de Rating Politic a declarat că documentul care conţine detalii strategice de campanie electorală ale PD-L a fost modificat şi a fost adăugat[ o siglă falsă. 

Mai multe articole despre:
PNL partid Roberta Anastase Mircea Toader document