MENIU

Doar doi urşi au mai rămas în urma Grădinii Zoologice de la Focşani

Foto: Realitatea TV

Supravieţuitorii. Doi urşi de peste 30 de ani sunt ultimii locatari în viaţă ai fostei grădini zoologice din Focşani. Animalele, care au un coleg mai tânăr cu 10 ani, trăiesc acum din mila publică şi sunt îngrijite de membrii unei fundaţii.

Ursache şi Mona au fost luaţi de pe drumuri. Stau acum la Crângul Petreşti într-un centru de reabilitare a animalelor. Ursache este cel mai bătrân dintre locatarii centrului. Şi dacă ar putea să îşi spună povestea ar avea cu ce să se laude.

Cândva a fost vedetă, aşa şi-a trăit tinereţea la Grădina Zoo din centrul Focşaniului. Acolo a cunoscut-o şi pe Mona. La sfârşitul anilor '80, urşii şi celelalte animale au fost mutaţi în pădurea din apropierea oraşului, unde trebuia să se ridice un nou parc zoo. Proiectul a fost însă abandonat după Revoluţie. Ursache şi Mona au rămas pe drumuri.

Ursache şi Mona sunt singurii supravieţuitori ai grădinii zoologice. Ei mai au un prieten de suferinţă, pe Mişu, un pui de urs găsit la marginea pădurii. Acum sunt în grija unei fundaţii, pentru că autorităţile le-au abandonat.

Ca să poată hrăni urşii, membrii fundaţiei se roagă de producătorii de pâine şi de comercianţii din pieţe să le dea produsele pe care în mod normal le-ar arunca. Uneori, mai fac rost de câte un sac de mâncare pentru animale, care este preferata lui Ursache. Acum membrii fundaţiei lansează un apel către iubitorii de animale pentru a-i putea ajuta în continuare pe cei doi urşi.

Mai multe articole despre:
Focşani urşi Zoo supravieţuitori